Behandlingstekniker

Varför blir du så bra när du besöker QiHealth?

Jag använder mig av ett flertal behandlingstekniker vid varje besök och anpassar behandlingen efter just ditt behov.

Massage

Fördelar: Ökar cirkulation och blodgenomströmmning vilket leder till mindre spänningar och mjukare muskler, hjälper vid olika smärttillstånd pågrund av ökad endorfin produktion. Det stärker immunförsvaret genom att öka antalet lymfocyter i kroppen. Massage minskar din stress genom att öka lugn och ro hormonet oxytocin och kan motverka deppressioner. Nackdelar: Man bör vara restriktiv med djupgående massage vid inflammerade muskler. Lätt massage är helt okej.

Impulseringar

Spända muskler, dåliga lyft samt fallolyckor kan ge upphov till låsningar i dina kotor och leder. Dessa kan ge en smärtande eller ilande känsla i muskeln eller dina nerver. Jag använder mig av olika mjuka smärtfria metoder för att få bort dessa så du skall få full rörlighet i din kropp igen. Jag använder dels händerna men även en activator som genom snabba impulser trycker på muskeln som håller fast i kotan eller leden för att signalera den att släppa.

Näring

Kroppen behöver näring för att fungera på ett optimalt sätt. Dessa näringsämnen är kolhydrater, proteiner, fett samt vitaminer och mineraler. Ibland äter vi kanske nyttigt men får ändå inte oss all den näring som vår kropp behöver, detta på grund av att innehållet av vitminer och mineraler tyvärr minskar i våra frukter och grönsaker eller att din kropp kanske har svårt att ta upp viss typ av näring. Även stress och oro kan ge dig brist på olika näringsämnen. Näringsbrister kan leda till många olika typer av problem i din kropp så som trötthet, rubbningar i olika kroppsfunktioner, försämrad tillväxt, mfl. Näring är något man kan testa fram inom kinesiologin för att se om och vad för behov du har.

Akupressur

Här jobbar jag med att massera olika akupunkturpunkter med fingrarna för att uppnå samma effekt som när man använder nålar. Jag jobbar med våra olika akupunkturmeridianer för att stärka upp eventuella obalanser i dessa och lindra smärta. Akupressur är en mild metod.

Käkledsbehandling

Många av våra problem så som migrän och nacksmärtor kommer av spänningar i käken. Detta blir vanligare och vanligare i vårt stressiga samhälle där vi biter ihop och stressar samt gnisslar tänder på natten. Jag använder mig av olika massagemetoder för att släppa på spänningarna samt jobbar med aktuella akupunkturpunkter samt mental stress som kan höra ihop med problemen.

Magnetterapi

Magnetterapi baseras på att vår kropp består av olika magnetfält som arbetar på en biologisk nivå. Magnetfält finns naturligt i vår natur men kan även produceras på elektromagnetisk sätt för att ge olika typer av terapeutisk effekt. Där den kan hjälpa att behandla smärta, minska inflammationer och ödem. Studier visar även att den kan hjälpa till att på skynda effekten med att hela vävnader, muskler och ben. Beroende på vad du har för problem använder man olika program med olika frekvenser och intensitet och därmed olika typer av behandlingar för att optimera läkningen. Magnetfältet jobbar på djupet och läker inifrån genom att öka cirkulationen och hjälper därmed bortförandet av slaggprodukter och ökar syretillförseln i muskeln vilket påskyndar den naturliga läkningen. Behandlingen får musklerna att slappna av och är helt smärtfri.

Ljusterapi

Bristen på naturligt dagsljus under vintertiden, samt allt för ofta för mörka hem & arbetsmiljöer gör att tallkottskörteln utsöndrar ett överskott av sömnhormonet melatonin. Detta kan bidra till koncentrationssvårigheter, huvudvärk, migrän och även leda till vinterdepression SAD (Seasonal Affective Disorder). Arbetsmiljöverket rekommenderar minst 500lux på arbetsmiljön. QiHealth väntrum är utrustad med ljusterapilampor som har en temperatur av naturligt dagsljus på 5500 kelvin och är på 700lux som lägst. (Det kanske är därför alla mina kunder har ett leende på läpparna)
Tfn - 0725752222 Epost ulrika@qihealth.se Adress - Nygatan 31 B Piteå