Vad är kinesiologi?

Kinesiologi = Vetenskapen om rörelsen

Kinesiologi kommer från grekiskan och betyder rörelselära, det härstammar från orden kinesis som betyder rörelse och logos som betyder lära. Det är alltså vetenskapen om människans rörelser. Det man gör är att bevara, analysera och förbättra människans rörelse och funktion. Inom kinesiologin jobbar vi inte med sjukdomar utan vi hjälper friska människor som inte mår bra. Jag hittar grundorsaken till dina problem och hjälper din kropp att självläka.

Muskeltester

Kinesiologer använder sig av muskeltester för att hitta rörelseinskränkningar och obalanser i olika organ, körtlar, muskler samt skelett. När man hittar en muskel som inte svarar som den ska beror detta inte på att man inte är stark i själva muskeln utan är en bedömning av hur kroppens nervsystem kan kontrollera muskelfunktionen. Det är alltså en neurologisk test, inte en styrketest det beror på att nervsignalerna som skall gå mellan muskeln och nervsystemet inte jobbar som de ska och behöver behandlas.

Olika Behandlingar

För att sen hitta vart obalanserna sitter stimulerar vi olika receptorer, akupunkturpunkter mm. på kroppen för att se vart störningarna i nervbanan sitter och sen åtgärda det med olika typer av behandlingar. Exempel på behandlingar kan vara, akupunkturpunkter, lymfatiska punkter, vaskulära punkter, jag använder mig av akupressur där jag använder fingrarna för att lösa upp olika blockeringar. Jag använder mig av mjuka mobiliseringar med händer samt en activator där jag jobbar med musklerna som är problemen till eventuella låsningar i kotor och leder, och lösgör dessa på ett milt och skonsamt sätt. Jag arbetar också med näring, där man genom att tillföra viss superfood (som är mat som stärker upp organ och körtlar i kroppen), vitaminer och mineraler samt matsmältningsenzymer kan jobba med att stärka upp obalanser i kroppen. Många av våra problem så som migrän, nacksmärtor kommer av spänningar i käken. Detta blir vanligare och vanligare i vårt stressiga samhälle där vi biter ihop och stressar samt gnisslar tänder på natten. Jag använder mig av olika massagemetoder för att släppa på spänningarna samt jobbar med aktuella akupunkturpunkter samt mental stress som kan höra ihop med problemen. Jag jobbar även med olika emotionella problem, fobier, utmattning, utbrändhet samt ångest mm, där jobbar jag med olika akupunkturpunkter där jag använder fingrarna vid behandling.

Efterkontroll

Efter behandlingen testar jag musklerna igen och ser så att de är starka och nervimpulserna pratar med muskeln som de ska. Så att du som kund alltid ser att du får effekt av behanlingen.

Vad kan man behandla?

Olika typer av problem man kan få hjälp med inom kinesiologin är: muskel&led skador, allergier, ämnesomsättningen, dyslexi, depressioner, spända käkar, tandgnisslande, tinnitus, whiplash, olika beroenden, emotionella problem, candida, fobier, energipsykologi, huvudvärk, migrän, magproblem, matöverkänslighet, muskelspänningar, ryggvärk, stress, utbrändhet, sötsug, hormonella problem, övervikt samt näringsbrister. Kinesiologi hjälper även redan högpresterande klienter, idrottare, chefer och företagsledare, att öka sina prestationer. För att läsa mer om kinesiologi går in på: http://www.kinesiologi.se/kinesiologi_kinesiologi.asp http://www.kinesiologi.se/kinesiologi.pdf Studier på Kinesiologi och muskeltestning: http://kinesiology.net/research.asp

Källa:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kinesiologi https://sv.wikipedia.org/wiki/Manuell_muskeltestning Kinesiologi.se Mac Pompeius Wolontis David S Walther, Applied Kinesiology - Synopsis, Systems DC 1988, ISBN 9780929721033 Robert Frost, Applied Kinesiology- A Training Manual and Reference Book of Basic Principles and Practices, 2013, ISBN: 9781583946121
Tfn - 0725752222 Epost ulrika@qihealth.se Adress - Nygatan 31 B Piteå